Tърговецът на видео игри GameStop планира да създаде отдел, който да

...
Tърговецът на видео игри GameStop планира да създаде отдел, който да
Коментари Харесай

Любимецът на инвеститорите на дребно залага на NFT

Tърговецът на видео игри GameStop възнамерява да сътвори отдел, който да работи по построяването на пазар за т.нар незаменяеми токени (non-fungible token, NFT), съобщи „ Уолстрийт Джърнъл “, представен от Си Ен Би Си.

GameStop също по този начин възнамерява да откри партньорства с криптовалути за основаването на игри и други артикули за този пазар, споделят с изданието осведомени източници.

На този декор акциите на GameStop нарастнаха с 22% в следборсовата търговия. С навлизането на бързо развиващия се пазар компанията, която провокира разтърсвания на фондовите тържища при започване на 2021 година, откакто консуматори на форума WallStreetBets в Reddit взеха решение да обединят силите си и да подхващат огромна акция за пазаруване на акции на търговеца на видео игри в акция против огромните хедж фондове на Уолстрийт, може още веднъж да се окаже в центъра на вниманието на финансовия свят.

NFT секторът провокира спорни отзиви измежду анализатори и специалисти, като мнозина от тях се съмняват в неговата доходност и резистентност. Въпреки това сега се следи огромен интерес към незаменяеми токени, като неотдавна пазарът за NFT  OpenSea получи пазара оценка от 13,3 милиарда $ след нов кръг на финансиране.

NFT съставлява крипто актив, който потвърждава собствеността и достоверността на неповторим виртуален обект през блокчейн, най-често Етериум. Цените на NFT-тата набъбнаха доста през последните месеци на фона на ентусиазма на последователите на крипто към новата технология.

Според „ Уолстрийт джърнъл “ пазарът на GameStop ще бъде ориентиран единствено към виртуални обекти във видео игри, като да вземем за пример дрехи за аватари  и оръжия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР